Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Σχολείου από τις 14/9/2021

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας  σας εύχεται Καλή Σχολική Χρονιά με Υγεία και Χαρά.

Τη Δευτέρα, 13-9-2021, θα υποδεχτούμε με χαρά τους μαθητές μας στο σχολείο μας για τον καθιερωμένο αγιασμό. Στο πλαίσιο αυτό σας ενημερώνω για τα ακόλουθα, που θα ισχύουν από τις 14-9-2021:

Προσέλευση μαθητών: Οι μαθητές εισέρχονται στο σχολείο, φορώντας μάσκα, και από τις δύο εισόδους από τις 8:00-8:15. Οι μαθητές της Α΄ Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης θα εισέρχονται στο κτίριο από τις νότιες εισόδους, που  “βλέπουν” στο μεγάλο προαύλιο. Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης θα εισέρχονται στο κτίριο του σχολείου από τη βορινή είσοδο. Όλοι οι μαθητές  πηγαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους, όπου τους περιμένει ο/η εκπαιδευτικός του τμήματός τους. 

Υπενθυμίζεται ότι κανένας γονέας δεν εισέρχεται στο σχολείο, οποιονδήποτε λόγο κι αν έχει.

Αποχώρηση μαθητών: Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται και από τις δύο εξόδους (Οδό Πλαστήρα και Οδό Κηφισίας). Οι γονείς που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από την οδό Κηφισίας, θα πρέπει να μας ενημερώσουν σχετικά.

Προσοχή! Οι μαθητές που αποχωρούν μόνοι τους αποχωρούν μόνο από την οδό Πλαστήρα. Επίσης, και οι μαθητές του Ολοημέρου θα αποχωρούν μόνο από την Οδό Πλαστήρα.   (Οι μαθητές που αποχωρούν μόνοι τους θα πρέπει, την Τρίτη 14/9, να προσκομίσουν Υπεύθυνη Δήλωση ότι αποχωρούν μόνοι τους).

Αναφορικά με την ώρα αποχώρησης των μαθητών του Πρωινού Προγράμματος, θα ισχύουν τα ακόλουθα:

Με το πρώτο (μονό) χτύπημα του κουδουνιού, στις 13:10, αποχωρούν οι μαθητές των τμημάτων Β1, Γ2, Ε1 και ΣΤ1. Διάρκεια αποχώρησης (13:10-13:15). Επίσης, με το πρώτο κουδούνι, εκτός από τους μαθητές των ανωτέρω τμημάτων, θα αποχωρούν και τα αδέλφια τους, σε όποιο τμήμα κι αν φοιτούν.

Με το δεύτερο (διπλό) χτύπημα του κουδουνιού, στις 13:15, αποχωρούν οι μαθητές των τμημάτων Α2, Γ1, Δ1, ΣΤ2 και Ε1. Διάρκεια αποχώρησης (13:15-13:20).

Με το τρίτο (τριπλό) χτύπημα του κουδουνιού, στις 13:20, αποχωρούν οι μαθητές των τμημάτων Α1, Β2, Δ2 και ΣΤ3. Διάρκεια αποχώρησης (13:20 -13:25).  

Αναφορικά με την αποχώρηση σε περίπτωση  έντονης βροχόπτωσης, η παραλαβή των μαθητών θα γίνεται από τον αύλειο χώρο του Σχολείου. Οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄και Δ΄τάξης θα παραλαμβάνονται από τις εξόδους που ΄΄βλέπουν΄΄ στο μεγάλο (νότιο) προαύλιο, ενώ οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης θα παραλαμβάνονται από την έξοδο που ΄΄βλέπει΄΄ στο βορινό προαύλιο.

Οδηγίες προς τους γονείς: Οι γονείς ή συνοδοί των μαθητών θα πρέπει να βρίσκονται έγκαιρα στη θέση τους, κρατώντας αποστάσεις και αποφεύγοντας να συνωστίζονται. Μόλις παραλαμβάνουν το παιδί/τα παιδιά τους αποχωρούν αμέσως.

Λειτουργία Ολοημέρου: Με βάση τις εγγραφές μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα θα δημιουργηθούν πέντε (5) τμήματα ολοημέρου. Ωστόσο, λόγω έλλειψης όλου του διδακτικού προσωπικού, την Τρίτη και μέχρι τη στελέχωση του Σχολείου μας με το αναγκαίο προσωπικό θα λειτουργήσουν τρία (3) τμήματα μέχρι τις 16:00. Στα τμήματα αυτά μπορεί να φοιτήσουν το πολύ μέχρι 75 μαθητές. Για το λόγο αυτό, παρακαλώ, από την Τρίτη 14/9 να παραμείνουν στο Ολοήμερο οι μαθητές των οποίων οι γονείς δεν έχουν κανέναν να τα κρατήσει. Αν ο αριθμός των μαθητών που θα παραμείνουν είναι μεγαλύτερος από 75 μαθητές, με νεότερη ανακοίνωση θα οριστούν οι τάξεις των οποίων οι μαθητές θα παραμένουν στο Ολοήμερο.

Οι μαθητές του Ολοημέρου θα φέρουν πάντα μαζί τους σε ξεχωριστό τσαντάκι το φαγητό τους, με το όνομά τους γραμμένο ανεξίτηλα επάνω σ’ αυτό. Επίσης, θα πρέπει να έχουν και μια πετσετούλα, αν και τα θρανία στα οποία θα τρώνε θα καθαρίζονται σχολαστικά πριν από τη σίτιση των μαθητών. Οι μαθητές δεν ανταλλάσσουν μεταξύ τους φαγητό, όπως επίσης αποφεύγουν να ανταλλάσσουν προσωπικά αντικείμενα.

Πρωινή Ζώνη: Από την Τρίτη 14/9 θα λειτουργήσει τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, η προσέλευση στο οποίο θα γίνεται από την οδό Πλαστήρα από τις 7:00 – 7:15΄. Για τη λειτουργία του τμήματος απαιτείται η φοίτηση τουλάχιστον 10 μαθητών. (Έχουν εγγραφεί 21 μαθητές).

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Σε εφαρμογή της με Αρ. Φύλλου 4187/10-9-2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης , «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης [… κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους», σας ενημερώνω για τα ακόλουθα:

Προληπτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος: Ο προληπτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές/τριες κάτω των 12 εκτός, εκτός αν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου. Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την Τρίτη και την Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Συνεπώς, οι μαθητές θα φέρνουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Για την εξαγωγή του αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, οι γονείς επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και, ακολουθώντας τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος, εκτυπώνουν τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης του αποτελέσματος η Σχολική Κάρτα για COVID-19 συμπληρώνεται και υπογράφεται χειρόγραφα.

Μάσκα: Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι υποχρεωτική για όλους τους/τις μαθητές/τριες – πλην εκείνων που εμπίπτουν στις κατηγορίες που αναφέρονται στην παρ. 5 του άρθ. 2 της Κ.Υ.Α. –  στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου, η οποία μπορεί να αφαιρείται κατά τη διάρκεια του φαγητού, της άθλησης και τους διαλείμματος μάσκας. (βλ. άρθ. 2 παρ. 2 της Κ.Υ.Α.).

(Δείτε παρακάτω ολόκληρη την Κ.Υ.Α.)

Ο Διευθυντής του σχολείου

Ανδρέας  Σταμούλης

ΦΕΚ Β 4187_22_ΚΥΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ