Σύσταση Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας

Ολυμπιακός ΎμνοςΗ Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), μετά από 3μήνες προετοιμασία, ξεκινάει την αξιολόγηση για την στελέχωση της νεοσύστατης Παιδικής Χορωδίας της, που επιθυμεί να ιδρύσει εδώ και καιρό.

Στόχος ίδρυσης της συγκεκριμένης χορωδίας είναι, κυρίως, η ερμηνεία τραγουδιών Ολυμπιακών Αξιών και του Ολυμπιακού Ύμνου από παιδιά τόσο στις επίσημες αθλητικές δράσεις της χώρας, όσο και στις επίσημες εκπαιδευτικές δράσεις της ΕΘΝ.Ο.Α. και της ΕΟΕ.

Η χορωδία θα στελεχωθεί από 120 μαθητές, ηλικίας 8-14 ετών, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης. Οι επιλεχθέντες μαθητές θα παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα μουσικής, σε εβδομαδιαία βάση, από διακεκριμένους εκπαιδευτικούς μουσικής παιδείας. Δωρεάν επίσης θα παρέχεται η επίσημη ενδυμασία των παιδιών στις εμφανίσεις της χορωδίας.

Η συμμετοχή στη δράση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία καθώς εκατοντάδες μαθητές αναμένεται να λάβουν μέρος στην αξιολόγηση, οι οποίοι διαθέτουν μουσικές ικανότητες, μετά από  ενημέρωση των  υπευθύνων εκπαιδευτικών μουσικής των σχολείων στους οποίους ανατέθηκε να διεκπεραιώσουν τις δηλώσεις συμμετοχής.

Οι ακροάσεις ξεκινούν την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, ώρα 9.30΄πμ.-12.30΄μμ. στην έδρα της ΕΘΝ.Ο.Α. στην ΕΟΕ (Δ. Βικέλα 52 Χαλάνδρι, 2ος Όροφος) και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 30 Απριλίου 2015, στις 17:00μμ.

 

Πηγή: http://hoa.org.gr/?p=7400